Inloggen Helpcentrum

FAQ

Komt je vraag niet voor in ons Helpcentrum?
Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens:
Voor algemene vragen, klik hier
Voor technische vragen, klik hier
Voor administratieve vragen, klik hier

Algemeen
 
Wat is 192TV online?
192TV neemt u mee terug in de tijd. 24-uur per dag (unieke) clips van grote hits en tv-optredens uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Compleet met originele jingles uit de periode van Radio Veronica. 192TV brengt niet alleen muziek voor de 40-plusser volgens het originele Veronica 192 format, maar ook nieuwe generaties zullen bij 192TV de grondleggers van de popmuziek en hun liedjes herontdekken.

Bekijk 192TV op je televisie, smartphone, tablet of ander scherm, waar jij wilt of wanneer jij wilt!

 
Welke abonnementen heeft 192TV online beschikbaar?
192TV 24-uur abonnement
€ 0,99

Dit abonnement geeft toegang tot de livestream van 192TV, voor een periode van een dag. Afhankelijk van de betaalmethode kan het abonnement automatisch worden omgezet in een maandabonnement of actie vereisen om dit een volgende maand voort te zetten. Bekijk de mogelijkheden bij de informatie van iedere betalingsmethode.

192TV maandabonnement
€ 4,99

Dit abonnement geeft toegang tot de livestream van 192TV, voor een periode van een maand. Afhankelijk van de betaalmethode kan het abonnement automatisch worden verlengt met eenzelfde periode of actie vereisen om dit een volgende maand voort te zetten. Bekijk de mogelijkheden bij de informatie van iedere betalingsmethode.

192TV jaarabonnement
€ 49,99

Dit abonnement geeft toegang tot de livestream van 192TV, voor een periode van een jaar. Afhankelijk van de betaalmethode kan het abonnement automatisch worden verlengt met eenzelfde periode of actie vereisen om dit een volgende maand voort te zetten. Bekijk de mogelijkheden bij de informatie van iedere betalingsmethode.

 
Kijken
 
Waarop kan ik 192TV online kijken?
192TV kun je op bijna ieder apparaat en scherm (bijv. Smartphone, Tablet, laptop, PC en zelfs de meeste SmartTV’s) bekijken op ieder gewenst moment en waar dan ook. Het belangrijkste is dat je Internet ter beschikking hebt (3G/4G, Wifi, Ethernet kabel...) en een webbrowser gebruikt (Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox…) op het gekozen apparaat. De techniek dat voor 192TV gebruikt wordt is zodanig ontwikkeld dat de kwaliteit van de getoonde (video)stream zich aanpast aan de beschikbare bandbreedte en kwaliteit van de Internetverbinding.
 
Hoe kijk ik 192TV online op een apparaat met internetverbinding?
Als je 192TV online wilt bekijken op een apparaat met internetverbinding:
1.   Open een webbrowser en ga naar http://online.192tv.tv
2.   Meld je aan met je 192TV account
3.   Maak een keuze uit het aanbod van 192TV

Wat is de kwaliteit van de 192TV stream?
192TV is op dit moment beschikbaar in 3 kwaliteiten die zich automatisch aanpast aan de beschikbare bandbreedte en kwaliteit van de Internetverbinding. Je kunt deze kwaliteitsinstellingen in de meeste browsers en apparaten ook zelf aanpassen aan de gewenste kwaliteit.
 
Hoe snel moet mijn Internetverbinding zijn?
192TV online is een service die een live-stream en in een later stadium ook verschillende Video on Demand titels via internet streamt, dus niet download. Zolang je naar 192TV wilt kijken, moet je beschikken over een verbinding met het internet. De techniek dat voor 192TV gebruikt wordt is zodanig ontwikkeld dat de kwaliteit van de getoonde (video)stream zich aanpast aan de beschikbare bandbreedte en kwaliteit van de Internetverbinding. De minimaal vereiste verbindingssnelheid/bandbreedte is 1 Mbps, maar je kunt beter een snellere verbinding hebben voor een betere videokwaliteit voor het gebruik van 192TV. Hoewel je direct 192TV kunt gebruiken met allerlei bandbreedteniveaus (kwaliteiten), kan de snelheid en bandbreedte van je internetverbinding van invloed zijn op je kijkervaring.
 
Wat kan ik bekijken bij 192TV?
Op dit moment biedt 192TV Online 2 abonnementen aan. Een (proef)abonnement voor in ieder geval 1 dag en een maandabonnement. Beide abonnementen zijn live-streaming abonnementen van de tv-zender 192TV. Kijk zoveel je wilt, zovaak als je wilt en waar je maar wilt!
 
Kan ik 192TV Online in HD ontvangen?
De tv-zender 192TV is op dit moment alleen beschikbaar in Standard Definition (SD). Daarom is 192TV op dit moment alleen beschikbaar in SD.

Binnenkort zal 192TV wel (deels) beschikbaar komen in High Definition (HD). 192TV zal in ieder geval binnenkort haar abonnement(en) uitbreiden met Video-on-Demand (VOD) dat grotendeels in HD beschikbaar zal komen.
Streaming in HD kost meer bandbreedte dan streaming in SD. Vraag je internetprovider naar informatie over mogelijke kosten bij overschrijding van je datalimiet. Je kunt het bandbreedteverbruik beheren door de videokwaliteit voor direct kijken aan te passen, onderin de videospeler.
 
Op hoeveel apparaten kan ik tegelijkertijd 192TV bekijken?
192TV kan op maximaal 2 apparaten tegelijk bekeken worden.


Waar is 192TV beschikbaar?
192TV is op dit moment overal beschikbaar daar waar een voldoende goede Internetverbinding beschikbaar is. De praktijk leert dat apparaten (bijv. Smartphone, Tablet, laptop, PC en zelfs de meeste SmartTV’s) die minimaal middels 3G (en dan liever 4G) en minstens met een 1 mbit verbindingen met het Internet verbonden zijn, prima 192TV kunnen bekijken.

Systeemvereisten
Als je 192TV wilt bekijken op de PC of Mac:
1.   Open een webbrowser en ga naar
2.   Log in met je geregistreerde account middels gebruikersnaam (is e-mailadres) en (veelal) zelf gekozen toegangscode
3.   Kies voor Livestream (indien deze niet al automatisch zal spelen)
4.   De Livestream van 192TV zal in principe afspelen.
5.   Veel plezier met kijken!
192TV maakt gebruik van een HTML5 Player van JWplayer met een zogenaamde ‘fallback-modus’ naar de oudere ‘Flash’- standaard, waardoor op praktisch alle PC’s en Mac’s en de meeste browsers de live stream van 192TV af zal spelen.
De ervaring leert van onze gebruikers dat zij voorkeur geven aan de volgende combinatie voor PC en Mac:
Voor PC:
Google Chrome browser (niet standaard; dient geïnstalleerd te worden).
Voor Mac:
Safari browser (standaard)

Als je 192TV wilt bekijken op mobiele apparaten (Smartphone en/of tablet)
1.   Open een webbrowser en ga naar
2.   Log in met je geregistreerde account middels gebruikersnaam (is e-mailadres) en (veelal) zelfgekozen toegangscode
3.   Kies voor Livestream (indien deze niet al automatisch zal spelen)
4.   De Livestream van 192TV zal in principe afspelen.
5.   Klik op vergroten van de videoplayer (rechts onderin)
6.   Draai je scherm horizontaal (zodat het beeld in breedbeeld is; mits natuurlijk het mobiele apparaat automatisch meedraait)
7.   Veel plezier met kijken!
192TV maakt gebruik van een HTML5 Player van JWplayer met een zogenaamde ‘fallback-modus’ naar de oudere ‘Flash’- standaard. Doordat de meeste mobiele apparaten en browsers nog nauwelijks Flash ondersteunen, zal de getoonde video(player) bijna altijd in een HTML5 player afspelen.

Voor mobiele apparaten van Apple (met iOS)
De getoonde livestream van 192TV speelt zonder problemen af op het mobiele besturingssysteem iOS voor iPhone en iPad.

Voor mobiele apparaten met Android
De getoonde livestream van 192TV speelt zonder veelal zonder problemen af vanaf Android 4.2 en hoger. Lagere versies zullen niet altijd goed kunnen werken. Dit is o.a. afhankelijk van de gebruikte (mobiele) browser en fabrikant van het Android apparaat.

Voor mobiele apparaten met Windows
Op dit moment is het niet mogelijk om op Windows de livestream van 192TV te bekijken. We houden de marktontwikkeling goed in de gaten. Indien Windows op mobiel een significant aandeel zal krijgen op de mobiele markt, zal 192TV ook zeker beschikbaar gaan komen op Windows op mobiele apparaten.  Excuses voor het eventuele ongemak.

Kan ik ook 192TV ook op een zgn. SmartTV bekijken?
192TV kun je op bijna ieder apparaat en scherm (bijv. Smartphone, Tablet, laptop, PC en zelfs de meeste SmartTV’s) bekijken op ieder gewenst moment en waar dan ook. Het belangrijkste is dat je Internet ter beschikking hebt (3G/4G, Wifi, Ethernet kabel...) en een webbrowser gebruikt (Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox…) op het gekozen apparaat.
De techniek dat voor 192TV gebruikt wordt is zodanig ontwikkeld dat de kwaliteit van de getoonde (video)stream zich aanpast aan de beschikbare bandbreedte en kwaliteit van de Internetverbinding.
Alleen of het echt op jouw SmartTV zal werken, kunnen wij niet garanderen. Dit is afhankelijk van het Merk en type browser dat daarin gebruikt wordt. Onze ervaring leert dat dit wel kan werken op de meest recente modellen van de TV-fabrikanten. Alleen specifieke support kunnen wij hier niet op geven.


Registratie
 
Waarom dien ik mezelf te registreren voor 192TV?
192TV is een dienst gericht op een gebruiker die 18 jaar of ouder dient te zijn. Door middel het accepteren van de gebruikersvoorwaarden alvorens het voltooien van de registratie, bevestig je 18 jaar of ouder te zijn.
 
Betaling/facturering
 
Hoe werkt 192TV facturering?
Als je ervoor kiest om je te registreren voor 192TV, word je afhankelijk van het afgenomen abonnement, op dit moment verzocht om eerst vooraf het bedrag via een eenmalige incasso (via iDeal) te betalen en daarmee gelijk een bankmachtiging voor automatische incasso af te geven voor de eerstvolgende factureringsperiode.
Dit kan eenmaal per maand gefactureerd op de datum waarop je een abonnement hebt afgenomen.
Dit is niet per se hetzelfde als de datum van registratie. Het kan namelijk zo zijn dat je jezelf hebt geregistreerd, maar pas later een abonnement hebt toegevoegd aan jouw account.
 
Wat is een authorisatie/verificatie?
Autorisaties zijn verzoeken die de paymentprovider van 192TV naar je financiële instelling stuurt om te controleren of je betalingsmethode werkt. Deze verzoeken zijn geen afschrijvingen, maar in sommige gevallen kunnen ze van invloed zijn op je beschikbare rekeningsaldo.
 
Wat zie ik op mijn bankafschrift nadat ik betaald heb?
De betaling verloopt via de Paymentprovider MX Payments. Dit zal dus ook te zien op het bankafschrift.
 
 
Inlog

Hoe en waar log ik voor 192TV?
Je kunt 192TV vinden door naar te gaan in een (web)browser op het gekozen apparaat. Daar vind je rechtsboven de knop Login.
Op de inlogpagina kun je inloggen met je geregistreerde accountgegevens, bestaande uit een gebruikersnaam (emailadres) en (veelal) zelfgekozen toegangscode. Deze gegevens heb je na registratie op het opgegeven en geregistreerde e-mailadres ontvangen.
 
Abonnement
Hoe zeg ik 192TV online abonnement op?
We zien je niet graag gaan, maar als je je abonnement wilt opzeggen, kun je dit doen in je account na inloggen in 192TV.

Hoe weet ik zeker dat mijn abonnement is opgezegd?
Na dat je hebt besloten je huidige abonnement niet meer te verlengen na het verlopen van je abonnementsperiode, ontvang je van ons een bevestigings e-mail en daarnaast zal dit ook qua status vermeld worden onder het kopje account.
 
Moet ik na iedere abonnementsperiode mijn abonnement voor 192TV opnieuw registreren?
Na keuze voor een abonnementsperiode, wordt je abonnement na iedere periode automatisch verlengd.
Wil je na het aflopen van je abonnementsperiode geen gebruik meer maken van 192TV, meld je dan alvast af in je account. Je abonnement zal dan niet meer beschikbaar zijn, na het aflopen van je abonnementsperiode.
 
Wat gebeurt er als ik voortijdig opzeg?
Dit is geen probleem! Je kunt naar het aanbod van 192TV online blijven kijken, totdat je abonnement wordt afgesloten aan het einde van de abonnementsperiode. In je account kun je zien wanneer je abonnement automatisch wordt verlengt, of voor welke datum je deze moet stop zetten.
 
Brengt 192TV kosten in rekening als ik mijn account op zeg?
192TV online brengt geen opzegkosten in rekening. Als je opzegt binnen de resterende periode van je abonnementperiode, kun je 192TV blijven bekijken totdat het abonnement wordt beëindigd.
 
Kan ik opnieuw lid worden als ik 192TV opzeg?
Natuurlijk, kun je altijd terug komen bij 192TV. Na het beëindigen van je abonnement, heb je nog steeds toegang tot je account middels je gebruikersnaam en toegangscode. In je account kun je vervolgens een nieuw abonnement kiezen.
 
Account
Hoe kan ik mijn account wijzigen?
Na inloggen in 192TV kun je je accountgegevens wijzigen. Het is mogelijk om hier je e-mailadres (gebruikersnaam), toegangscode, persoonlijke informatie of betalingsgegevens te wijzigen.
 
Hoe zeg ik 192TV op?
We zien je niet graag gaan. Indien je echt je account wilt opzeggen, neem even contact met ons op via http://online.192tv.tv en benader ons via het Helpcentrum.